onsdag den 3. december 2008

tekst 5: Køkkenet og restauranten del 1: Den hjort skal ud af den ovn nu nov 08

Den hjort skal ud af den ovn nu. De kører bord fire, elleve til femten og bord ni på rutinen, men det går ikke med hjorten. Den takker over som man siger i det sprog. Han tænker i et splitsekund at det må ende med noget frikassé.

Inde i restauranten sidder folk og venter på helstegt hjort. De har ventet længe, men ikke længere end man kan forvente, når det er sådan et særligt sted. Der snakkes, lyset er behageligt og den her aften er en god aften. Det er det. Og så alligevel. Der er måske gået fem minutter for meget.

Saucerne står og reducerer. Der er gode solide arbejdsborde, helt beklædt med stål. Der er også fyldt med piskeris og hvide fliser. Thomas’ gode ven Bengtson har sat et neonskilt op fra et italiensk kaffefirma, som egentlig plejer at skulle hænge udendørs. Rundt om stikker kokkehuerne op i emhætterne. De har smøget ærmerne op, men det er hele konceptet der er noget i vejen med. Det er noget rod både at køre med a la carte og den her egentligt stort anlagte barokscenografiske menu. Og ovnen er for lille. Det er den største på markedet men den er stadig for lille. Geviret stikker ud. Stegetid og luftfugtighed m.m. er slet ikke til at kontrollere. Han kan ikke forsvare at køre den hjort nu. Så er det sagt. Han siger det, så alle i køkkenet kan høre det.

Og alligevel triller de ind med hjorten på et rullebord der også er i underkanten.

Ingen kommentarer: